Muurgedichten

Cultuurfonds Oegstgeest realiseert in samenwerking met het Oegstgeester Muurgedichten Actiecomité muurgedichten in Oegstgeest.

Wij zijn in 2017 gestart met het gedicht De Herinnering van Jan Wolkers. Dit is aangebracht door stichting Tegen-Beeld op de muur tegenover zijn geboortehuis in de Deutzstraat, en in het najaar van 2017 feestelijk onthuld door Karina Wolkers in aanwezigheid van zeer veel mensen onder wie Onno Blom, de biograaf van Jan Wolkers.

Het tweede gedicht is begin 2019 onthuld door wethouder Matthijs Huizing samen met de moeder van kunstenaar Bastiaan de Wit. Het gedicht is van Anke Kuypers. De muziek die speciaal voor het gedicht gemaakt is, is van Hilmar Leujes.

Het derde gedicht is het gedicht De Grens van Willem de Bondt. Het is aangebracht in de wijk Nieuw-Rhijngeest aan de Oude Rijn, en verwijst naar de voormalige grens van het Romeinse Rijk, de Limes.

De realisatie van het vierde gedicht van Jozef Delue, naar een ontwerp van Judith van der Meer, in de wijk Poelgeest is in april 2021 afgerond.

We zijn op zoek naar enthousiaste inwoners die een mooie muur beschikbaar hebben voor volgende muurgedichten. U kunt zich aanmelden via info@cultuurfondsoegstgeest.nl.

Voor de financiering van het vijfde muurgedicht hebben we een verzoek ingediend bij Rabobank ClubSupport.
Via de site van Rabobank kunnen leden van de Rabobank op ons stemmen. Als u dat doet maken we meer kans! Helpt u ons?

Wilt u zelf bijdragen? We zijn nog op zoek naar sponsors. Als u klikt op de link hieronder kunt u direct doneren: whydonate.nl/fundraising/muurgedichten-oegstgeest/nl