Muurgedichten

Cultuurfonds Oegstgeest realiseert in samenwerking met het Oegstgeester Muurgedichten Actiecomité muurgedichten in Oegstgeest.

Wij zijn in 2017 gestart met het gedicht De Herinnering van Jan Wolkers. Dit is aangebracht door stichting Tegen-Beeld op de muur tegenover zijn geboortehuis in de Deutzstraat, en in het najaar van 2017 feestelijk onthuld door Karina Wolkers in aanwezigheid van zeer veel mensen onder wie Onno Blom, de biograaf van Jan Wolkers.

Het tweede gedicht is begin 2019 onthuld door wethouder Matthijs Huizing samen met de moeder van kunstenaar Bastiaan de Wit. Het gedicht is van Anke Kuypers. De muziek die speciaal voor het gedicht gemaakt is, is van Hilmar Leujes.

Het derde gedicht is is het gedicht De Grens van Willem de Bondt. Het is ontworpen en aangebracht door John Stelck, in de wijk Nieuw-Rhijngeest. Deze wijk ligt aan de Oude Rijn, de voormalige grens van het Romeinse Rijk, de Limes. en de naam titel van het gedicht verwijst ernaar.

De realisatie van het vierde gedicht van Jozef Deleu, naar een ontwerp van Judith van der Meer, in de wijk Poelgeest is in april 2021 afgerond.

In de zomer van 2023 is het vijfde muurgedicht tot stand gekomen aan de Juffermanstraat 50 in de Oranjebuurt. Het betreft een gedicht is van Ronald da Costa en vormgegeven door Judith van der Meer. Op 15 september is het onthuld in aanwezigheid van wethouder Kees Oudendijk en vele buurtbewoners.

We zijn op zoek naar enthousiaste inwoners die een mooie muur beschikbaar hebben voor volgende muurgedichten. U kunt zich aanmelden via info@cultuurfondsoegstgeest.nl.

Wilt u zelf bijdragen? We zijn nog op zoek naar sponsors. Als u klikt op de link hieronder kunt u direct doneren: whydonate.nl/fundraising/muurgedichten-oegstgeest/nl