Muurgedichten

Cultuurfonds Oegstgeest realiseert in samenwerking met het Oegstgeester Muurgedichten Actiecomité muurgedichten in Oegstgeest.

Wij zijn in 2017 gestart met het gedicht De Herinnering van Jan Wolkers. Dit is aangebracht door stichting Tegen-Beeld op de muur tegenover zijn geboortehuis in de Deutzstraat, en in het najaar van 2017 feestelijk onthuld door Karina Wolkers in aanwezigheid van zeer veel mensen onder wie Onno Blom, de biograaf van Jan Wolkers.

Het tweede gedicht is begin 2019 onthuld door wethouder Matthijs Huizing samen met de moeder van kunstenaar Bastiaan de Wit. Het gedicht is van Anke Kuypers. De muziek is van Hilmar Leujes.

Het derde gedicht moet nog onthuld worden. Maar het is al wel gerealiseerd. Het is het gedicht De Grens van Willem de Bondt. Het is aangebracht in de wijk Nieuw-Rhijngeest aan de Oude Rijn, en verwijst naar de voormalige grens van het Romeinse Rijk, de Limes.

We zijn nog op zoek naar sponsors, wilt u bijdragen aan de verfraaiing van Oegstgeest, klik op de link hieronder en doneer: whydonate.nl/fundraising/muurgedichten-oegstgeest/nl