Aanvragen    Word vriend

Met OMA op stap…….

ls klein kind is een wandeling met OMA eerst een blokje om, al dan niet met loopfiets of step.

Er is veel te ontdekken op straat, een lieveheersbeestje op de stoep, een bloem in de struik, een vogel in de lucht. Als je dan iets groter wordt, kun je lezen en lees je misschien wel “Deutz-straat”, of “Jan Wolkerslaan”…. En als je iets meer kunt lezen zie je dan een gedicht op de muur en kun je dat lezen. 

muurgedicht

[foto] Muurgedicht Anke Kuypers, Jan Wolkerslaan 17, Haaswijk

Later als je dan weer een beetje ouder bent, wordt het rondje met OMA groter, en loop of fiets je van Haaswijk naar het oude dorp, en kom je meer gedichten tegen. En ja, je spot een QR-code. Hiermee hoor je het gedicht op muziek, en zie je een filmpje over de oorsprong van gedicht, componist en beeldend kunstenaar..

Ga je naar school in Oegstgeest en je komt in groep 7 of 8, krijg je het lespakket van Huis van Gedichten en doe je mee aan de gedichtenwedstrijd.

Later, terug in Oegstgeest, ontdek je dat er een hele route is van muzikale muurgedichten. Allemaal gemaakt door enthousiaste inwoners van Oegstgeest, Fonds 1818, Lokaal Fonds Oegstgeest, Cultuurfonds Oegstgeest, Bewonersvereniging Haaswijk en … U?

Toekomstmuziek? Nee, OMA is al onderweg.

Het Oegstgeester Muurgedichten Actie comité (O.M.A.) is met steun van het Cultuurfonds Oegstgeest druk doende om naast de gedichten van Jan Wolkers (Deutzstraat) en Anke Kuypers (Jan Wolkerslaan), meer (muzikale) muurgedichten te laten plaatsen, alsook om een lespakket te ontwikkelen voor een tweejaarlijkse gedichtenwedstrijd voor groep 7 en 8 van de basisschool.

Voor klanten van de Rabobank Leiden-Katwijk is er tot 25 november de kans hun steun (= een donatie van EUR 15.- ) aan het Cultuurfonds toe te kennen. Want CfO is genomineerd voor het Rabobank Wensenfonds. Meer informatie en stemmen: dichterbijleidenkatwijk.nl

Want u weet: CfO is opgericht om door financiële steun bijzondere cultuurevenementen mede mogelijk te maken en om nieuwe initiatieven te stimuleren met kennis, advies, aandacht en fondsenwerving. CFO doet zijn best om het verschil te maken. Dat kan alleen met en dankzij u! Elke bijdrage is van harte welkom. Dit kan al vanaf € 15! Blijf vriend en maak uw vrienden vriend!

Alvast dank voor uw bijdrage!  (bankrekening NL12 RABO 0137 3305 96)