Aanvragen    Word vriend

De kunstveiling bij de Lions in kasteel Oud-Poelgeest

Zoals bekend heeft de Oegstgeester serviceclub Lions Cultuurfonds Oegstgeest verkozen als een van de goede doelen om te steunen. Daartoe organiseerden zij hun befaamde wijnproeverij op 23 september j.l. Om deze wijnproeverij een extra cultureel tintje te geven nodigde CfO iedereen uit die graag tekent, schildert of werkt met andere media, om het thema WIJN in beeld te brengen. 9 kunstwerken zijn ingeleverd en aangeboden voor de veiling ten bate van het CfO.

Een jury oordeelde dat de foto van Anne van der Laan (Druiven in een glas) een eerste prijs verdiende met een publicatie in de Oegstgeester Courant van 26 september. U kunt nog bieden, vanaf €100! ()

[bijschrift] Anne van der Laan, Druiven in glas (Metamorfose), foto

De werken zijn tijdens de proeverij tentoongesteld in de twee mooiste zalen van het kasteel en met groot enthousiasme geveild door voorzitter Jetteke Bolten. Niet alle stukken zijn verkocht. De opbrengst € 335,00 ging direct naar het CfO.

Cultuurfonds Oegstgeest dankt de kunstenaars heel hartelijk!

Marjolein Bresser, Wijnglazen en flessen; acryl op doek

Mary Muller, Di vino; pastelkrijt op papier

Trudy Langeveld, Sans vin il n’a pas d’amour; acryl op doek

Hilmar Leujes, fles witte wijn uit de tuin Domaine Quartier Lièvre, 2016. Jenke Goudriaan, Made in São Miguel, foto met cruiseschepen gezien door een glas wijn,

Hans Ludo van Mierlo, Chateau Margaux, gedicht

Hanneke Hermans, “Erice” Sicilië, foto

Anne van der Laan, Druiven in glas (Metamorfose), foto

Irene Kurpershoek, één prent van een serie postkaarten.