Aanvragen    Word vriend

Ondersteuning van projecten van 2014 tot 2018

Sinds de oprichting van Cultuurfonds Oegstgeest in 2014 hebben 38 (gelegenheids)organisaties een beroep gedaan op ondersteuning van het fonds.
Hiervan vielen er 19 binnen de doelstelling van het fonds en deze aanvragen zijn gehonoreerd. We hebben het dus over een gemiddelde van 4 evenementen per jaar. Vele daarvan hebben te maken met muziek: jazz, klassiek, operette. Ook was er financiële ondersteuning voor het eerste lustrum van het herinneringsmuseum van Marente. Daarnaast zijn er bijdragen gegaan naar enkele publicaties over Oegstgeest. In de Drakenzaal van kasteel Oud-Poelgeest is de in stijl passende, grote haard aangekocht dankzij het CfO. Het Nederlands Studenten Orkest kreeg een bijdrage door met enkele leden op te treden op het CfO-lentefestival van 2016.
Het CfO heeft ook zelf projecten gestimuleerd en door een actiecomité laten uitvoeren. Daarbij horen de CfO Lentefestivals van 2014, 2015 en 2016 bij en in kasteel Oud-Poelgeest. De pop-up tentoonstelling in de Glazen Kunstkist bij winkelcentrum De Lange Voort, met de maskers van Casper Prager, was van een bijzondere opzet. Ook de jeugd werd hierbij betrokken. Dat was ook het geval bij het prachtige muurgedicht van Jan Wolkers in de Deutzstraat: op de basisscholen hebben leerlingen naar aanleiding hiervan met een lesbrief geleerd om te dichten. Met veel animo!