Aanvragen    Word vriend

CfO doet mee met Open Monumenten- en Osgerweekend, terugblik


Het was druk tijdens het weekend van 8 en 9 september. Aan de hand van de mooie boekjes kon je je keuze maken welke monumenten te bezoeken en een fietstocht door het dorp maken. De twee opengestelde kastelen van Oegstgeest schonken ook aandacht aan de omliggende parken.
Kasteel Oud-Poelgeest bood ruimte aan de ‘Universiteit van Oegstgeest’ en in het bos rondom werd zondag 9-09 het eerste Van Rijn Festival Oegstgeest georganiseerd door het Leidse bijzondere-locatie-theater Fields of Wonder. Met de Rijn als verbindende factor speelt het theaterfestival in op de verschillende dorpen in de regio Leiden. Zondag 16-09 in Leiderdorp. Wordt vervolgd.
Bijzonder was de Schaal van Oegstgeest, tentoongesteld in kasteel Endegeest dankzij veler inspanning en de ruimhartigheid van het Rijksmuseum van Oudheden die het zilveren schaaltje uit ca 750 na Chr. in bruikleen gaf.

Bovendien toonde de Vereniging Oud Oegstgeest twee tentoonstellingen en een mooie film over Endegeest. De rondleidingen door het park langs de gevarieerde kunstwerken – door CfO voorzitter Jetteke Bolten - en de natuurmonumenten brachten nieuwe ideeën naar boven, waarover later meer!