Aanvragen    Word vriend

Glazen kunstkist

Het project ‘Glazen Container’

Het project Glazen Container is een pop-up-expositie, ontwikkeld door een actiecomité van bewoners, gestimuleerd door Cultuurfonds Oegstgeest. Het wil de inwoners van Oegstgeest, jong en oud, verrassen en inspireren. Met deze pop-up expositie in de wijk komt de  kunst naar het publiek toe.

De glazen container alleen al is een bijzonder object, goed zichtbaar voor allen die het lopend, fietsend, of rijdend in bus of auto passeren. De beelden erin doen de rest.

De glazen container zal niet kunnen ontsnappen aan de aandacht van mensen die gewoonlijk niet zo snel met kunst/cultuur in aanraking komen en is goed bereikbaar voor minder mobiele bewoners, ouderen en gezinnen met kinderen.

Casper Prager 

Dit eerste jaar is gekozen voor het spectaculaire werk van Casper Prager die in Oegstgeest opgroeide. Hij werd in Engeland opgeleid als smid en is inmiddels fulltime autonoom kunstenaar. Hij valt op doordat hij zelf zijn beelden smeedt van ‘zware’ metalen, waarin hij actualiteit verbindt met culturele tradities. Hij exposeert zijn meest recente werk, o.a. 3 3D maskers van een meter hoog, in onze pop-up expositie! Hij schrijft: ‘Basically I have abstracted the silhouettes of a number of objects that may be associated with the theme of the mask. The first is an allegory of addiction, the second is about violence. I feel like this method of presenting my subject matter requires a little bit of imagination, hopefully making the work more interesting for all.’

Meer informatie: www.Casperprager.com