Aanvragen    Word vriend

Wat doen wij?

De Stichting Cultuurfonds Oegstgeest is partner van Dorpslab Oegstgeest/ Dorpsmarketing Oegstgeest. Daarmee sluit de stichting aan in een lokaal netwerk van actieve en initiatiefrijke organisaties die de laatste tijd Oegstgeest steeds meer laten bruisen. Burgerinitiatieven, participatie en sociale netwerken zijn niet meer weg te denken uit de maatschappij en ook niet uit Oegstgeest. Het Cultuurfonds levert hieraan dan ook graag met haar doelstellingen voor kunst en cultuur een bijdrage.

Culturele initiatieven stimuleren
Het Cultuurfonds Oegstgeest is geen uitvoerende organisatie, maar zamelt gelden in om plannen en initiatieven op cultureel gebied binnen de Oegstgeester gemeenschap te stimuleren en de uitvoering daarvan (mede) mogelijk te maken. Het gaat hierbij om incidentele en geen structurele bijdragen voor het behoud van cultureel erfgoed en het stimuleren van initiatieven op het gebied van kunst en cultuur. Inwoners of organisaties gevestigd in Oegstgeest kunnen plannen, passend binnen de doelstellingen, indienen bij het fonds.

Governance Code Cultuur
De Stichting Cultuurfonds Oegstgeest onderschrijft de Governance Code voor Culturele instellingen. Dit betekent dat zij aan een aantal voorwaarden moet voldoen.
Kijk voor meer informatie op www.governancecodecultuur.nl.